window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155389987-1');
MENU
Categorieën

5th corner magazine

Ben je geïnteresseerd in SEO en SEA, lees je liever over webdesign en UI/UX, of wil je alles weten over front-end en back-end webdevelopment technieken? Al deze onderwerpen vallen binnen de expertise van 5th Corner! Lees op dit blog alles over wat jou interesseert!
Animation
Kerstgroet 2020
Michèle Kukler | 15 december 2020
Branding
Roy en Seijdric gaan door de Black Friday folders

Black Friday is weer in volle gang, (digitale) brievenbussen lopen vol met reclamefolders. Maar wat maakt nu een goede actie of folder? Roy (UX) en Seijdric (graphic design) duiken in de folders.

Seijdric Koster | 26 november 2020
Branding
Limpid Blue; Een gaaf concept tot uiting!

De Technisch Gastheer van Limpid Blue heeft een gezicht gekregen. Deze conceptuele vertaling van de allround klusjesman is wat Limpid Blue uit wil stralen. Niet doorsnee willen zijn, maar écht de dingen doen met passie, plezier en vakmanschap. En dat moeten hun prospects weten, maar vooral voelen.

Marco de Kort | 11 november 2020
Development
Hoe zou de allereerste website er anno 2020 uitzien?

Hoera! Het is vandaag Internationale Dag van het Internet. Vandaag, 31 jaar geleden, werden voor het eerst twee computers met elkaar verbonden. 

Roy van Buggenum | 29 oktober 2020
User Experience
Figma; Kijk live mee tijdens het bouwen van jouw site

Overstappen naar een nieuwe designtool. Geen gemakkelijke keuze. Of toch wel? Wij hebben de overstap gemaakt van Sketch naar Figma. En dat is vooral leuk voor jou als klant.

Koert Berends | 07 oktober 2020
Package Design
Je verpakking pakkend verpakken?!

Eens per jaar, op 1 oktober, is het “Wereld Vegetarisme Dag”. En dat is, op het moment van schrijven, vandaag! Hartstikke leuk zou je denken, wat heb ik daaraan als bedrijf? Wij denken juist heel veel!

Roy van Buggenum | 01 oktober 2020
Design
Schetsen op een tablet

Wat is het verschil tussen mijn moeder en onze klanten? De klant hoeft niet te wachten tot Moederdag op een tekening. 

Seijdric Koster | 21 augustus 2020
Custom CMS
Achmea: ons CMS kan wel een update gebruiken

Vergoedingen veranderen toch alleen aan het einde van het jaar? Om het simpel te houden; ja dat doen ze. Maar die vergoedingen voor het jaar daarop ontstaan niet vanzelf. Hoe doe je zoiets? Met een vergoedingen CMS.

Roy van Buggenum | 13 augustus 2020
Concept & Strategy
Onderscheiden met hetzelfde assortiment als de concurrent

In opdracht voor een klant in de bouwsector is 5th Corner afgelopen maand gestart met het ontwikkelen van een nieuwe website. Belangrijk startpunt in dit traject is geweest: als wij vrijwel hetzelfde assortiment als de concurrent hebben, hoe zorgen we er dan voor dat we toch onderscheidend zijn?

Roy van Buggenum | 09 juli 2020
Concept & Strategy
Onderscheiden met hetzelfde assortiment als de concurrent

In opdracht voor een klant in de bouwsector is 5th Corner afgelopen maand gestart met het ontwikkelen van een nieuwe website. Belangrijk startpunt in dit traject is geweest: als wij vrijwel hetzelfde assortiment als de concurrent hebben, hoe zorgen we er dan voor dat we toch onderscheidend zijn?

Roy van Buggenum | 09 juli 2020
Nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort content?

En daarmee op de hoogte blijven van al onze activiteiten en het aller laatste nieuws. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Video
Video en gitzwarte Koffie met Danny

Hey hallo! Ik ben Danny en ik drink gráág koffie en dan het liefst zo zwart mogelijk. Geen hippe lungo maar gewoon Caffè Americano. Een espresso gaat er ook altijd wel in maar die is altijd zo snel op en omdat ik een grootverbruiker ben kies ik toch voor die volle bak en dus het liefst, zo sterk mogelijk.

Danny Bouman | 19 mei 2020
Wireframing & Prototyping
Wireframes & Prototypes met Koert

Hi! Ik ben Koert en sinds juli 2019 UX Designer bij 5th Corner, een vrij recente aanvulling van het team dus. Het is natuurlijk niet te hopen dat ik zometeen langer thuiswerk dan dat ik samen met mijn collega’s het kantoor heb gedeeld. 

Koert Berends | 12 mei 2020
Animation
Motion Design en Mocha koffie met Mariska

Hi! Ik ben Mariska en ik drink niet zo heel veel koffie, maar als ik dan mag kiezen, drink ik het liefst Chai Latté (dat is stiekem geen koffie…) of Mocha koffie. Maar gewone koffie vind ik ook lekker hoor. Wel zwart dan. Nou, dan weet je dat ook weer!

Mariska van Eijden | 05 mei 2020
Interaction Design
Opvallen? Dat wil je soms juist helemaal niet!

Oehoi, ik ben Roy! User Experience & User Interface Designer bij 5th Corner. Ik probeer samen met mijn collega UX’ers gebruikerservaringen te ontwikkelen die echt iets bijdragen. 

Roy van Buggenum | 28 april 2020
Package Design
Thuiswerken vervelend? Helemaal niet!

Hoi, Ik ben Seijdric, 38 jaar en vormgever bij 5th Corner. Hier werk ik nu bijna een half jaar. Met de overname van 5th Corner door Michèle ben ik verhuisd van No Panic naar 5th Corner. Al met al zit ik nu zo’n 15 jaar in het vak. Om mijzelf een beetje scherp te houden drink ik 's ochtends een aantal espresso’s, om deze ’s middags weer te verdunnen met water.

Seijdric Koster | 21 april 2020
UI & UX
In tijden van crisis even de focus verleggen?

Hé! Voor wie mij nog niet kent. Ik ben Marco, UX-designer. Poeh, UX-designer, klinkt goed, maar wat is het? Begrijp ik, in het kort, UX staat voor User Experience en gaat over hoe jouw doelgroep, jouw product of dienst ervaart. 

Marco de Kort | 16 april 2020
Corporate Identity
Illustratie Beheer

Centraal Beheer heeft veel mensen op en rond de werkvloer. Ervoor zorgen dat het merk niet zijn eigen leven gaat leiden is een belangrijke taak. Vertrouw dat maar aan ons toe!

Mariska van Eijden | 01 april 2020
UI & UX
Print catalogus vervangen door een digitale editie?!

Meehelpen aan een betere wereld, en toch je klanten een zo’n compleet mogelijke service bieden. Wij vervingen de geprinte catalogus voor een digitale variant.

Marco de Kort | 31 maart 2020
Re-branding
Restyling Breedveld & Schröder

We hebben de laatste maanden keihard gewerkt aan de restyling van een paar mooie bedrijven. Één daarvan is Breedveld & Schröder, een elektrotechnisch aannemersbedrijf die al sinds 1886 bestaat…

Danny Bouman | 30 maart 2020
Video
Laurens komt kijken in de keuken…

Sinds eind 2018 hebben wij voor Jan Zandbergen mooie projecten mogen oppakken. Hier zijn gave verpakkingen uit voortgekomen voor labels als Easy Cooking, Fifty Fifty en Ready for Meals.

Danny Bouman | 05 maart 2020