window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155389987-1');
MENU

Blog overzicht

07 oktober 2020

Overstappen naar een nieuwe designtool. Geen gemakkelijke keuze. Of toch wel? Wij hebben de overstap gemaakt van Sketch naar Figma. En dat is vooral leuk voor jou als klant.

Oude situatie; Niet kunnen meekijken
Best raar, een fotobewerkingsprogramma gebruiken voor webdesign. Klopt, maar bij gebrek aan beter was Photoshop jarenlang hét programma voor webdesign. Totdat Sketch op markt kwam. Deze software sloeg een brug tussen webdesigner en -developper. Maar laat jou als klant nog steeds niet meekijken met het proces. Althans, niet zonder plug-ins.

Beter samenwerken, snellere doorlooptijd
Figma werkt in je browser. Dit betekent dat als je internet hebt, je aan het werk kan. Net als Office 365 of Google Docs, kan je met meerdere personen in één project werken.

Webdesigners en developpers werken in hetzelfde project. Dit verbetert de samenwerking enorm en zorgt voor een snellere doorlooptijd. Korte lijnen, thuiswerken. Geen vertraging.

Klant doet mee
Als meerdere personen in een project werken, kan jij dat als klant dus ook. Kijk real-time mee met de designer. Handig als er ingrijpende designkeuzes gemaakt moeten worden. Plaats opmerkingen bij het project en check het klikbare protoype of wireframe. Final design klaar? De designer neemt je mee door het ontwerp proces, gewoon door zijn/haar muis te volgen in Figma, op je eigen scherm, thuis of op kantoor.

Ik kan zelf snel assets zoals iconen en foto’s uit een figma bestand halen, scheelt een hoop extra werk.

-John de Leeuw, Front-end developer

All-in one tool
Door het samenvoegen van al deze programma’s zorgen we ervoor dat we effectiever en sneller kunnen ontwikkelen. Zelfs de kleinste aanpassingen kunnen nu eenvoudig met elkaar gedeeld worden. De komende tijd zorgen we ervoor dat iedere klant haar eigen omgeving heeft zodat alles op een plek digitaal samenkomt.

Wil jij een nieuwe website? Kom maar door, dan ontwerpen we het samen.
Koert Berends

UX Designer