window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155389987-1');
MENU

Blog overzicht

13 augustus 2020

Vergoedingen veranderen toch alleen aan het einde van het jaar? Om het simpel te houden; ja dat doen ze. Maar die vergoedingen voor het jaar daarop ontstaan niet vanzelf. Hoe doe je zoiets? Met een vergoedingen CMS.

Wat is een CMS?
Ohja, jargon! CMS staat voor Content Management System. Duur woord voor een systeem waarbij je op een eenvoudige wijze je content kunt beheren op je website. Dat betekent dus dat je niet hoeft te kunnen programmeren om je content aan te passen.

Wat is een vergoeding?
Bij Achmea zijn medewerkers dagelijks bezig met het inrichten van vergoedingen. Medische Fitness, wat houdt dat precies in? Bij welke polis kan ik dit afsluiten? Of de belangrijkste vraag voor ons allemaal: betaal je wel of geen eigen risico? Samen met Zilveren Kruis, onderdeel van Achmea hebben wij een jaar of 10 geleden een vergoedingen CMS opgezet. En iets wat 10 jaar draait mag ook wel eens een opfrisbeurt krijgen.

Van navigatiestructuur tot code
Samen met Gerard van Nieuwenhuijzen van Zilveren Kruis en zijn team zijn wij afgelopen periode op de achtergrond druk bezig geweest met het herontwerpen van dit CMS. Qua navigatiestructuur hebben we niets veranderd, want wat goed werkt heeft niet altijd aanpassingen nodig.

Wel hebben we het design en de code aangepakt. Als mensen ergens dagelijks in werken, dan wil het oog ook wat. Dus hebben we het CMS een 2020+ update gegeven: UX-technisch gaan gebruikers anders met een website om dan 10 jaar geleden. Navigatiepatronen veranderen, hovers zijn ontstaan en een kruimelpad is ook wel handig.

Wat voor UX van toepassing is kunnen we ook wel zeggen over de code. Tegenwoordig zijn de systemen veel slimmer geworden. Dat slimmer maken hebben we ook direct uitgevoerd. Zo zorgen we er voor dat komende jaren we met zekerheid kunnen zeggen dat het CMS optimaal gebruikt kan worden.

"Iets moeilijks zo simpel mogelijk houden. Dat is de grootste uitdaging van ons vergoedingencms. Met de gedane verbeteringen hebben we mooie stappen gezet om het systeem soepel en elegant te maken voor al onze contentmanagers."

- Gerard van Nieuwenhuijzen

Heb jij ook een database aan producten die structuur nodig heeft? Of een website waarbij je eenvoudig al je content kan beheren? Stuur mij een mail en we bespreken de opties
Roy van Buggenum

UX/UI Designer