window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155389987-1');
MENU

Blog overzicht

21 augustus 2020

Wat is het verschil tussen mijn moeder en onze klanten? De klant hoeft niet te wachten tot Moederdag op een tekening. 

Tegenwoordig teken ik op een iPad Pro. En dat heeft zo zijn voordelen. 

Snel en duidelijk een idee overbrengen.
Mensen verwerken beelden beter dan tekst. Een idee uitleggen gaat beter met een beeld. Met programma’s zoals Photoshop en Illustrator kan je prachtige visuals maken, maar het kost veel tijd. Een schets is veel sneller. Maar voor een goede eerste indruk van je idee moet je schets wel duidelijk zijn.

Alles kan op ‘papier’
Voor Haribo verzinnen we o.a. thema campagnes. Haribo onderscheidt zich van andere snoep-merken door hun ‘childlike happiness’ propositie. Dit betekent dat we flink kunnen uitpakken met wilde ideeën. Een winkeldisplay in de vorm van een vliegtuig? Of een boot? Of een snoeppot van twee meter hoog met 800 snoepzakjes? Of wil je misschien toch Rad van fortuin verwerkt in een display? Allemaal ideeën die zijn uitgevoerd, en allemaal begonnen als schets.

Iedereen een maestro
Natuurlijk moet je wel enig aanleg hebben voor tekenen, maar de tekenprogramma’s op een tablet zitten vol handige tools. Allereerst heb je de beschikking over alle soorten materialen; penselen, potloden, stiften, etc. Je hoeft geen nieuwe tube verf te kopen, alle kleuren staan klaar. Ook een groot voordeel ten opzichte van papier is het werken in verschillende lagen. Maar het mooiste is eigenlijk dat je gewoon met je pen op het scherm tekent en dat het tekenen natuurlijk voelt.

Winkeldisplay in 1 minuut
Hieronder een voorbeeld van een schets van een kopstelling in een supermarkt. Voor de andere schetsen zal je nog geduld moeten hebben, die volgen nadat de displays in de supermarkt staan.

Met schetsen kan je leuk experimenteren met nieuwe verpakkingen, winkelcommunicatie of inrichting. Het maakt je ideeën overtuigender en beter te begrijpen.

Heb jij een idee dat je uitgetekend wil hebben? Geef maar een gil, dan slinger ik m’n iPad aan.
Seijdric Koster

Graphic Designer