window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155389987-1');
MENU

UI & UX

De bezoeker van je website moet je site direct begrijpen, er gemakkelijk doorheen navigeren en snel tot actie over kunnen gaan. Om dat te bereiken zorgen wij voor een optimale gebruikerservaring. Doel, vorm en emotie smelten wij op creatieve wijze samen. Jouw site wordt een plek waar de bezoeker zich ‘thuis’ voelt.

UI & UX in de customer journey

UI wat staat voor user interface is het onderdeel van website development waarbij er gekeken wordt naar het gevoel die de bezoeker krijgt van de website. UX staat voor user experience, hierbij wordt er gekeken naar de gebruikerservaring van een website. Beide onderdelen zijn van groot belang voor een optimale customer journey. Je wilt namelijk dat de klantbeleving van je bezoekers op je website zo goed mogelijk is zodat jij de beste resultaten boekt.

Het optimaliseren van je user interface

Met een goede UI optimalisatie zorg je ervoor dat jouw bezoekers het juiste gevoel en de juiste indruk krijgen bij het zien van je website. Jij wil namelijk dat ze direct ‘honger’ krijgen wanneer je een restaurant hebt en ze op je website komen. Je wil je bezoekers bij de eerste indruk direct enthousiast maken op je website. Een goed user interface design is dus onmisbaar bij de beste websites. Een eerste indruk is goud waard zeggen ze wel eens. Laat de eerste indruk van jouw website dan ook direct goed zijn door het optimaliseren van je UI.

De best mogelijke user experience

Een UX specialist zorgt ervoor dat alles op je website zo gebruiksvriendelijk mogelijk werkt. Een natuurlijke en zo vriendelijk mogelijke ervaring van alles op de site. Eigenlijk is het heel begrijpelijk jij wil namelijk ook niet een complete hindernisbaan afleggen wanneer je een winkel binnengaat. Hetzelfde geldt voor je website, dit moet zo makkelijk en natuurlijk mogelijk zijn voor de bezoekers. De complete user experience is dus erg belangrijk voor een website. Jouw gebruikers zullen vele malen langer blijven of sneller kopen wanneer de UX  optimaal is.

A/B testing, de kracht van cijfers

Een groot voordeel van UI en UX optimalisatie is dat we veel kunnen uitmeten. Hierdoor weten we precies wat wel en wat juist niet werkt.  Door zo geheten A/B testen uit te voeren meten we de verschillen van bijvoorbeeld de kleuren van de knoppen of het gebruik van bepaalde lettertype op de website. Cijfers liegen niet en dit geeft een erg krachtige boost aan de prestaties van jouw website.

Start met customer experience optimalisatie van je website

We hoeven nu niet meer uit te leggen hoe belangrijk een goede UI en UX ervaring is voor website bezoekers. Wellicht denk je nu hoe kan ik ervoor zorgen dat dit helemaal geoptimaliseerd is op mijn site? Dit doe je niet zomaar, er komt namelijk ontzettend veel bij kijken om de user interface en experience te optimaliseren. Zowel technische als creatieve kennis maar ook ervaring is een must. Bij 5th corner hebben wij diverse specialisten werken die dit tot in de puntjes kunnen regelen voor jou. Wij adviseren dan ook om dit niet zelf te proberen, soms wordt het alleen maar minder in plaats van beter.

Wil jij je website tot in de puntjes geoptimaliseerd hebben, de beste user interface en experience bieden aan je bezoekers? Maak dan nu een afspraak en laten we samen kijken naar de mogelijkheden.

"De ideale gebruikerservaring op jouw site"

Alle services

UI & UX

De bezoeker van je website moet je site direct begrijpen, er gemakkelijk doorheen navigeren en snel tot actie over kunnen gaan. Om dat te bereiken zorgen wij voor een optimale gebruikerservaring. Doel, vorm en emotie smelten wij op creatieve wijze samen. Jouw site wordt een plek waar de bezoeker zich ‘thuis’ voelt.

Lees meer

Volgende Concept & Strategy